Een ogenblik geduld a.u.b.

Wat is nieuw?

Laatste nieuws

 • -

  Update cijfers vestigingen en banen

  De meest recente data omtrent het aantal vestigingen en banen zijn toegevoegd. De aandachtssectoren worden binnenkort van een update voorzien.

 • -

  Update diverse onderdelen; herindeling West Betuwe

  De afgelopen periode zijn recente data voor diverse onderdelen toegevoegd. Zo zijn o.a. nieuwe ramingen van de omvang van de (werkloze) beroepsbevolking en de arbeidsparticipatie voor 2018 vermeld. Ook gegevens van de voorraad bedrijventerreinen per 1 januari 2019 zijn verwerkt evenals de historische uitgifte tot en met 2018.

 • -

  Data familiebedrijven beschikbaar

  Circa een derde van alle banen in Gelderland zijn te vinden bij een familiebedrijf. Zeven van de tien bedrijfsvestigingen in Gelderland zijn in eigendom van een familiebedrijf. De ruim 45.000 Gelderse familiebedrijven (de zogenaamde zzp-ers, bedrijven met 1 werkzame persoon tellen we niet in mee) zijn goed voor 33% van alle banen van werknemers die in Gelderland werken. CBS bracht in opdracht van de provincie Gelderland en Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim de familiebedrijven in Gelderland in kaart. Het overzicht is bijzonder. Gelderland is na Overijssel de tweede provincie met zulke gedetailleerde cijfers over familiebedrijven.

 • -

  Update cijfers vestigingen en banen

  De meest recente data omtrent het aantal vestigingen en banen is toegevoegd. De aandachtssectoren worden binnenkort van een update voorzien.