Een ogenblik geduld a.u.b.

Statistisch Zakboek vernieuwd

door Hing Cheung Li

Het statistisch zakboek Gelderland is in een nieuw jasje gestoken. Een overzichtelijke indeling, uitbreiding van de presentatievormen, intuïtieve werking en een moderne uitstraling stonden hierbij centraal. Het zakboek wordt voorafgegaan door een zogenaamde landingspagina waarin snel toegang kan worden gevonden tot de diverse thema’s. De thema’s onderwijs en duurzaamheid zijn nieuw. Ook is het aantal indicatoren bij sommige thema’s uitgebreid.

Bij de Wgr* regio’s is de informatie van een vijftal niet Gelderse gemeenten, indien beschikbaar, nu ook weergegeven. Dit is zoveel mogelijk ook voor het verleden toegepast. Het betreft hier de gemeenten Deventer (Stedendriehoek), Mook en Middelaar (voorheen Stadsregio) en Renswoude, Rhenen en Veenendaal (Food Valley). De gegevens van de gemeente Deventer zijn hierbij gecorrigeerd voor gemeentelijke herindeling.

Op de site treft u een aparte rubriek regio’s aan. Hierin is een speciale standaardrapportage weergegeven die ook is vernieuwd. Hierin zijn alle cijfers en statistieken per regio weergegeven. Ook is onder  “links” een link naar de verschillende regiowebsites opgenomen, waarop meer informatie over de regio is te vinden.


Tenslotte worden diverse documenten rondom de diverse thema’s weergegeven en wordt tevens periodiek een overzicht van geactualiseerde cijfers vermeld.

* Wet gemeenschappelijke regelingen